La societat civil s’uneix a tot el món per demanar una nova morada dels serveis públics per fer front a les crisis mundials

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

lunes 25 de octubre de 2021

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

lunes 25 de octubre de 2021

La societat civil s’uneix a tot el món per demanar una nova morada dels serveis públics per fer front a les crisis mundials

Organitzacions i moviments de la societat civil llancem avui un important manifest que demana un enfocament renovat dels serveis públics, com ara l’educació, l’energia, l’alimentació, els serveis sanitaris i d’atenció, l’habitatge, la seguretat social, les telecomunicacions, el transport, la recollida i eliminació de residus i l’aigua i sanejament, per fer front a les crisis ecològiques, les desigualtats i altres crisis que enfronta el món actualment.

Aquest manifest ha estat desenvolupat col·lectivament durant els darrers deu mesos per desenes d’organitzacions de la societat civil i persones a través d’una sèrie de reunions, tallers regionals i consultes en línia. La pandèmia COVID-19 ha posat en evidència les conseqüències de dècades de privatització i comercialització de serveis essencials per a la dignitat humana. Els impactes continus de la pandèmia es creuen amb els altres dos grans reptes que s’enfronta el món: les desigualtats creixents i la crisi climàtica i ecològica, que amenaça d’empènyer 120 milions de persones més a la pobresa el 2030.

El manifest respon a aquest context, servint com a crit de suport als serveis públics, oferint una alternativa concreta a la narrativa neoliberal dominant que no ha pogut complir els drets humans i garantir una vida digna per a tothom. El manifest situa els serveis públics com el fonament d’una societat justa i d’un pacte social fonamentat en els valors de la solidaritat, la igualtat i la dignitat humana. Avança una sèrie de deu principis per als serveis públics de qualitat universal al segle XXI i descriu com és possible finançar serveis públics de qualitat universal.

El manifest es llança abans de “Ja n’hi ha prou: el futur és públic”, un esdeveniment que es realitzarà el 26 d’octubre (de 14 a 16 hores UTC) per debatre sobre el paper crucial dels serveis públics en la construcció d’un sistema més inclusiu i sostenible, economia i societat socialment justes i resistents.

 

Registra’t aquí.

L’entrada La societat civil s’uneix a tot el món per demanar una nova morada dels serveis públics per fer front a les crisis mundials ha aparegut primer a ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.