Comença el 4rt Congrès Global d’Operadors Públics d’Aigua, teixim aliances per fer crèixes el model!

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

martes 19 de octubre de 2021

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

martes 19 de octubre de 2021

Comença el 4rt Congrès Global d’Operadors Públics d’Aigua, teixim aliances per fer crèixes el model

Aquesta setmana ha començat el 4rt Global WOP Congress que organitza la GWOPA – UN Habitat. Com diu el seu lema, el Congrès és una oportunitat per aprendre, compartir i inspirar, amb altres realitat de gestió pública de l’aigua. És un espai en el que aprofundir en el convenciment de que la gestió pública és la millor fórmula per garantir l’accès a un dret bàsic com l’aigua, però alhora de la necessitat de mantenir una constant revisió i actualització per adaptar els models a les necessitats dels nostres temps.

Aquesta edició del Congrès se celebrarà completament en format telemàtic, facilitant així la participació, pel que us animem a registrar-vos de manera gratuïta en aquest enllaç

Els WOPs que promou la GWOPA són col·laboracions sense ànim de lucre entre operadors públics d’aigua. Aquests intercanvis, per un cantó serveixen per enfortir ambodos operadors tècnicament però per altra banda, també serveixen per posar de relleu el valor i la capacitat d’impacte d’aquest tipus de polítiques de cooperació internacional al desenvolupament per part dels municipis participants. També podeu consultar la sistematització de casos de partenariats entre operadors d’aigua que que vam editar com a ESF fa un temps.
Aqui trobareu el programa en castellà perquè hi pugueu fer una ullada i ens permetem recomanar-vos les següents sessions:

En aquesta sessió regional, es presentaran diferents tipus de WOP realitzats a ALC; els participants compartiran les seves experiències, des de la definició dels objectius fins als resultats obtinguts. També es mostrarà una experiència inspiradora, que es podria replicar en altres països. Finalment, es revisaran les activitats de gestió del coneixement proposades als membres de la plataforma durant la pandèmia COVID-19

Els serveis públics d’aigua i sanejament proporcionen un servei públic vital i essencial a les persones. Els principis de governança com la transparència, la rendició de comptes i la participació són factors clau per millorar l’eficiència i el rendiment dels serveis públics. Com interpreten i apliquen aquests valors els operadors de sanejament i aigua de tot el món en la prestació de serveis públics? Quins enfocaments innovadors utilitzen per ser més eficaços per assolir els ODS i els drets humans?

Les associacions d’operadors d’aigua són estratègies efectives i de baix cost per afrontar reptes crítics al voltant de l’aigua i el sanejament. La necessitat d’escalar-los és molt gran. Què cal perquè això passi?

A Europa trobem milers d’operadors eficaços d’aigua i sanejament que tenen la capacitat i la bona voluntat d’ajudar a millorar els seus companys. La probabilitat que les empreses europees d’aigua s’impliquin en WOP, però, depèn en gran mesura de l’existència de factors facilitadors. Hi ha diversos factors que poden, individualment o combinats, facilitar la implementació de WOP, des de motivacions polítiques fins al reconeixement internacional.

Aquesta sessió, la primera d’una sèrie de reunions centrades en l’habilitació de WOP a Europa, escoltarà exemples pràctics i inspiradors de països i ciutats d’Europa que es mobilitzen per fer WOP. Quines són les seves motivacions? Quins són els enfocaments legals, financers i polítics que utilitzen per fer realitat aquestes associacions? Com poden inspirar i informar altres persones que intenten fer el mateix en altres països europeus i més enllà? Què poden fer aquests països junts per continuar impulsant l’impuls i les condicions que facilitin aquestes associacions?

La sessió es basarà en els desenvolupaments nous i en curs que s’estan produint en l’àmbit de la UE per impulsar la pràctica WOP al següent nivell, especialment el Programa WOP de la UE els 22 projectes WOP dels quals estan en marxa actualment. S’adreça a tots els grups d’interès, serveis públics, governs, institucions financeres, socis de desenvolupament, societat civil i qualsevol persona interessada a facilitar que els serveis públics d’aigua ajudin els seus companys a través dels WOP.

 

L’entrada Comença el 4rt Congrès Global d’Operadors Públics d’Aigua, teixim aliances per fer crèixes el model! ha aparegut primer a ESF.

0 Comments

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.