CONVOCATÒRIA/TALLER: Parlament Ciutadà Metropolità

miércoles 21 de octubre de 2020

miércoles 21 de octubre de 2020

CONVOCATÒRIA/TALLER: Parlament Ciutadà Metropolità

Aquest dissabte 24 d’octubre a les 10:45h el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica (MAPiD) participarà al taller online: Parlament Ciutadà Metropolità,  que s’encabeix en la jornada contra l’especulació urbanística organitzada per SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. L’acte se celebrarà per videoconferència i conté diferents tallers monotemàtics amb una assemblea oberta posterior de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. 

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet i el MAPiD col·laborem en aquesta jornada perquè els creixements urbanístics que ens estan imposant degradaran encara més un territori ja molt vulnerable. Cada vegada són més freqüents els episodis de contaminació de rius, platges i mar quan cauen quatre gotes. Els nostres sistemes de sanejament no poden suportar el creixement demogràfic que els hi estem imposant. No té cap sentit seguir creixent amb els problemes ambientals que tenim avui dia. 

El taller que proposem s’emmarca en el projecte del (Co)Incidim que vam engegar el gener passat. Les signatàries del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB ens hem unit i hem creat una plataforma digital de codi obert i lliure per pensar entre totes com recuperar la governança de l’aigua i obrir el llarg camí cap a la democratització de l’AMB. 

En aquest procés hem identificat que som moltes les organitzacions que lluitem per models alternatius, garantistes de drets humans i ambientals, però tenim un sostre de vidre que és el govern de l’AMB. 

Per què no enxarxar-nos i unir forces per reclamar allò que se’ns nega i és essencial? Per què no dotar-nos de poder legislatiu i reclamar les nostres propostes fonamentades amb el coneixement situat que tenim? Per què hem de delegar decisions cabdals sobre les nostres vides a tercers que no representen l’interès comú? 

Si vols aprofundir en aquestes qüestions, inscriu-te a la Jornada i al nostre taller en el següent enllaç: https://sosbaixllobregat.cat/inscriviu-vos-al-24-doctubre/ 

Per les que us apunteu, és recomanable que assistiu en nom de la vostra entitat/organització, i porteu informació sobre la feina que feu i les propostes que faríeu en un hipotètic Parlament Ciutadà Metropolità

Estructura del Taller:

  • Què és un Parlament Ciutadà?
  • L’experiència de Terrassa
  • Ronda de presentacions d’entitats, lluites i propostes 
  • Proposta de procés: (Co)Incidim
  • espai participatiu: mapeja la teva entitat i fes propostes per l’AMB! 

L’entrada CONVOCATÒRIA/TALLER: Parlament Ciutadà Metropolità ha aparegut primer a ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.