Una mirada global per un problema global: Jornades Internacionals “Cap a la fi de la Pobresa Energètica”

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 11 de diciembre de 2019

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 11 de diciembre de 2019

Una mirada global per un problema global: Jornades Internacionals “Cap a la fi de la Pobresa Energètica”

Els dies  8 i  9 de novembre Rosa Luxemburg Stiftung, Enginyeria Sense Fronteres (ESF), Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), Trantsizio Energetikoa eta Demokrazia (Tradener), Red de Mujeres por una Transición Energética Ecofeminista (RMxTEE) i Plataforma por un Nuevo Modelo Energético (PxNME) vam organitzar una trobada entre diferents col·lectius i organitzacions que lluiten contra la Pobresa Energètica al Sud i al Nord global.

Les jornades obertes al públic es varen iniciar a la tarda de divendres i es van estendre durant tota la jornada de dissabte amb més de 100 persones inscrites. Hi van participar organitzacions d’Europa i Llatinoamèrica corresponents a 9 països diferents que van poder compartir els seus contextos i lluites. Els debats de les taules van tenir com a punts focals l’emergència climàtica actual i la urgència per debatre i construir propostes col·lectives de transició energètica que siguin justes, democràtiques, eco feministes i anticapitalistes. Certament, una de les grans conclusions va ser que la pobresa energètica és conseqüència directa d’un model energètic injust i insostenible i que, si volem caminar cap a una transició energètica justa, no pot ser per exemple amb  projectes d’energia renovable finançats per l’oligopoli energètic, ja que representen la continuïtat de l’espoli al Sud global. Per aquest motiu, construir i enfortir aliances solidàries entre totes nosaltres des del testimoni de les afectades ha de ser una de les claus per garantir els drets davant situacions de pobresa energètica al Sud i al Nord global.

Entre totes hem construït un espai d’intercanvi on hem vist tot el que ens uneix i també tot el que encara podem aprendre les unes de les altres.

A banda de les organitzadores, agraïm a totes les persones assistents i organitzacions que amb la vostra presència heu fet possible aquesta trobada: Trade Unions for Energy Democracy (TUED); European Public Service Union (EPSU); Red Nacional de Resistencia civil; Xarxa per la Sobirania Energètica (Xse); Switched On London; Droit à l’énergie- SOS Future; grup promotor Llei 24/2015; Zero; Comuna; Samenlevingsopbouw; Fuel poverty action; Stop Auctions; Climáximo i Comité de Desarrollo Campesino (CODECA).

També agrair a l’Alberto Molinero pel vídeo resum de les jornades i al Martin Tognola per les seves conclusions fetes en format storytelling de tots els debats que van tenir lloc el dissabte.

Seguirem treballant perquè si ens toquen a una, ens toquen a totes

Aquí podeu trobar el vídeo resum de les jornades:

The post Una mirada global per un problema global: Jornades Internacionals “Cap a la fi de la Pobresa Energètica” appeared first on ESF.

0 Comments

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.