Campito 2019, una jornada per repensar-nos mirant endins i enfora

miércoles 16 de octubre de 2019

miércoles 16 de octubre de 2019

Campito 2019, una jornada per repensar-nos mirant endins i enfora

El passat dissabte 12 d’octubre, la nostra seu del carrer Múrcia va acollir el Campito 2019, la darrera versió d’una activitat mítica d’Enginyeria Sense Fronteres, el campament. El nou format no va ser un fre per la participació i més d’una trentena de persones entre voluntàries, junta i alliberades vam passar un profitós dia de formació i debat.

El matí el vam dedicar per complet a la situació d’Emergència Climàtica, les mesures necessàries per fer-hi front i les lluites en marxa per assolir-les. Gràcies a l’exposició de la Bea, la Gisela i el Dante, voluntaris de l’entitat, vam poder tenir una completa aproximació a aquesta realitat des de les vessants científica, política i social. Amb tota aquesta informació, va ser el moment de pensar com aprofundir en aquestes pràctiques dins d’ESF i quin paper pot jugar la nostra entitat en aquesta lluita global.

Després d’un dinar de germanor en el que vam recuperar forces, la tarda ens va donar l’oportunitat de conèixer el treball fet per la Laura i el Jordi aquest estiu a Colòmbia, on van estar fent una identificació del terreny en vistes a possibles projectes de futur. Vam poder conèixer les realitats i organitzacions que lluiten per objectius que també són els d’ESF als departaments de Tolima i El Cauca.

La jornada va acabar amb un debat sobre el paper del voluntariat i com repensem un model organitzatiu que pugui respondre als reptes que ens plantegen el temps actual. Més enllà del que va quedar escrit a murals i llibretes, la conclusió més important  va ser la motivació de formar part d’aquesta gran família. Si vols sumar-te a la lluita per la Justícia Global, comptem amb tu!

The post Campito 2019, una jornada per repensar-nos mirant endins i enfora appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.