[Jornada] Gestió comunitària i nous models de participació en els serveis bàsics. Visions des del Sud i el Nord Global.

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 23 de enero de 2019

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 23 de enero de 2019

Gestió comunitària i nous models de participació en els serveis bàsics. Visions des del Sud i el Nord Global.

Per què es fa tan necessari parlar de participació en els serveis bàsics? Quins exemples trobem arreu del món i quins són els reptes i contradiccions que podem extreure d’aquestes experiències?

Entendre l’aigua o l’energia com béns comuns i com un tipus de pràctica alternativa i transgressora al sistema món capitalista ens obre les porta a entendre’ls com a part de les reivindicacions sobre justícia energètica, la justícia distributiva, la interseccionalitat, decolonialitat o els drets intergeneracionals.

Durant aquesta sessió tindrem el plaer de conèixer diferents experiències pel que fa a la gestió de serveis bàsics de l’aigua com de l’energia al Nord i al Sud Global. Aquestes experiències tenen com a punt de partida altres formes d’entendre el la relació entre la ciutadania i els operadors, entre la societat civil i els poders públics. Es tracta de pràctiques que obren la porta a altres formes d’entendre la participació en la ciutat o a la comunitat. Poden, per tant, ajudar a generar, transformar o aprofundir en el debat existent pel que fa a les estratègies vinculades a una millor gestió dels serveis bàsics.

Programa:
“La crisi dels serveis bàsics. Qui i com participem? Aigua, energia i béns comuns” a càrrec de Marco Aparicio. President de l’Observatori DESC.

Presentació dels estudis “La gestió comunitària de l’energia: democràcia energètica i béns comuns” a càrrec de l’autora Anaïs Varo Barranco i “Remunicipalització, Participació i Democràcia. Anàlisi i eines per a noves propostes de govern de l’aigua a Catalunya” a càrrec de l’autora Edurne Bagué.

La jornada tindrà lloc el pròxim dijous 31 de gener de 2019 de 18.00 h a 20.45 h a la Sala d’Actes de l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere més baix 7, Barcelona).

Inscriu-te a www.bit.ly/Jornada-Serveis-Basics-ESF

Us hi esperem!

The post [Jornada] Gestió comunitària i nous models de participació en els serveis bàsics. Visions des del Sud i el Nord Global. appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.