Mirtha Vásquez: “És important que els països del nord sàpiguen qui sosté els seus models de vida”

lunes 10 de diciembre de 2018

lunes 10 de diciembre de 2018

El passat 28 de novembre, ESF vam trobar-nos de nou amb la Mirtha Vásquez, advocada de Grufides (ONG peruana situada a Cajamarca) i membre de la Xarxa Llatinoamericana de Dones Defensores dels Drets Socials i del Medi Ambient, preocupada en defensar els drets de les comunitats a Perú.

A l’entrevista es va parlar sobre la necessitat d’implementar models alternatius a l’extractivisme, pràctica tan arrelada al territori peruà que resulta difícil lluitar-hi. De la mateixa manera, gènere va ser un dels temes transversals de l’entrevista que resulta estretament relacionat amb l’energia. Mirtha va destacar la importància de seguir apoderant les comunitats per tal que els poders polítics i les grans empreses respectin els drets humans i ambientals tant a Perú com a l’Amèrica llatina, evidenciant que es tracta d’un problema que involucra a tot el món, de nord a sud.

The post Mirtha Vásquez: “És important que els països del nord sàpiguen qui sosté els seus models de vida” appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.