Presentem l’estudi “Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica a Barcelona”

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

jueves 20 de septiembre de 2018

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

jueves 20 de septiembre de 2018

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, l’Observatori dels drets econòmics socials i culturals (ODESC) i Enginyeria sense Fronteres (ESF) presentarem el pròxim 4 d’octubre a les 18.30 h a la Lleialtat Sansenca (Carrer d’Olzinelles, 31, Barcelona) el segon informe Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica a Barcelona en el marc de la trilogia: “Radiografies de la situació del dret a l’habitatge, la pobresa energètica i el seu impacte en la salut a Barcelona”.
Aquesta sèrie d’informes es basa en una base de dades creada durant els anys 2017-2018 que parteix d’una enquesta en profunditat, de 247 preguntes que creuen dades de problemes connectats: l’habitatge, els subministraments bàsics i la salut amb dades sociodemogràfiques i altres rellevants contestades per persones que participen en els col·lectius esmentats.
L’objectiu d’aquest segon informe és fer una anàlisi de la situació actual en matèria d’accés a l’habitatge i a l’energia des d’una mirada feminista incloent una perspectiva de gènere transversal. Dades com que només el 30% de les dones enquestades declaren tenir feina amb contracte, que un 40% d’elles són dones soles o llars monomarentals o que el 70% de les ajudes demanades per fer front al pagament dels subministraments bàsics van ser demanades per dones són algunes de les dades de l’informe que posen sobre la taula la importància d’elaborar mesures per lluitar contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica amb una perspectiva transversal de gènere.
Sobre tot això volem debatre amb vosaltres el pròxim 4 d’ctubre a les 18.30 h a la Lleialtat Sansenca, carrer d’Olzinelles, 31, Barcelona.

Compartim una infografia amb algunes dades més.

 
Us hi esperem!

The post Presentem l’estudi “Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica a Barcelona” appeared first on ESF.

0 Comments

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.