Comencen les activitats del procés de compostatge comunitari en l’Institut Industrial de Maputo

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 12 de septiembre de 2018

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 12 de septiembre de 2018

Comencen les activitats del procés de compostatge comunitari en l’Institut Industrial de Maputo

Amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus orgànics de Maputo, que corresponen un 60% del total de residus generats i sobrecarreguen l’abocador municipal d’Hulene, s’ha creat en l’Institut Industrial de Maputo (IMM) el primer Centre de Compostatge Comunitari amb la col·laboració de la Plataforma de Desenvolupament de Maxaquene, l’Associació de Microempreses de Prestació de Serveis AMMEPS, l’Associació d’Estudiants Tècnics (AETEC) i funcionaris del mateix IIM.

Després d’una primera fase d’identificació de l’espai en el IIM i realització d’una neteja comunitària amb el suport de la comunitat del Districte, l’espai va quedar llest al maig per a l’inici de les obres de la infraestructura, que van acabar al juliol. A través del reciclatge de palets adquirits al mercat, el passat mes d’agost es van fabricar les 8 composteres comunitàries instal·lades en el recinte de forma ordenada. Després d’aquest pas, comencem les gestions amb els mercats municipals de Kompone i Xikelene per a la recollida de material orgànic en quantitat que possibilités el muntatge de les 4 primeres composteres. Després d’una setmana de treball, l’equip de monitoratge i seguiment del procés del compost ja ha començat les seves activitats, revisant i mesurant cada setmana, tots els dimecres al matí, la humitat, la temperatura, la ventilació, el Ph, entre altres, del compost que s’està produint. En les pròximes setmanes, l’equip portarà un control exhaustiu del desenvolupament de les composteres i ho abocarà en una base de dades que ens permetrà seguir els paràmetres establerts i actuar en un sentit o un altre.

Aquest primer compost, que es preveu obtenir en els pròxims quatre mesos, servirà en una primera instància per a enriquir les hortes comunitàries del IIM i afavorir així els cultius d’hortícoles per a la comunitat, al mateix temps que sensibilitza per a la promoció del compostatge urbà i domèstic a la ciutat.

A ESF fomentem aquest tipus d’activitats que busquen el dret a viure en un ambient saludable a la ciutat a través de la cura del medi ambient, integrant sempre a les autoritats locals com a element clau per a la seva continuïtat.

The post Comencen les activitats del procés de compostatge comunitari en l’Institut Industrial de Maputo appeared first on ESF.

0 Comments

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.