Trobada amb les defensores d’Amèrica Llatina

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

jueves 6 de septiembre de 2018

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

jueves 6 de septiembre de 2018

Trobada amb les defensores d’Amèrica Llatina

Duta a terme en el marc de la campanya internacional d’incidència i sensibilització REXISTIR #TejiendoCuerposTerritorios, promoguda per Red Latinoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Sociales y Ambientales, amb la col·laboració del VOLT 4, organitzat per la Xarxa per la Sobirania Energètica (Xse) amb el suport d’Enginyeria Sense Fronteres i del grup Perú que ha estat acompanyant la dinamització d’aquest i d’altres espais amb l’objectiu de presentar i fer difusió dels continguts de la campanya.

La campanya busca per una banda, sensibilitzar i denunciar davant l’opinió publica internacional les múltiples i violències sistemàtiques sobre el cos i la vida de les defensores en els Territoris d’Amèrica Llatina, Per altra banda, incidir en el compliment de les polítiques públiques i instruments internacionals que garanteixin els drets humans i la protecció i seguretat de les defensores. #REXISTIR recull les estratègies de resistència de les dones que defensen el seu territori malgrat els efectes de la destrucció socioambiental i les múltiples violències que pateixen elles, les seves famílies i els seus territoris.

Des dels diferents feminismes cada vegada prenem més consciència que el sistema socioeconòmic mundial està fonamentat en un capitalisme àvid sense límits, heteropatriarcal, (neo)colonianista i antropocèntric on la vida mai no està al centre sinó és un mitjà més del que el sistema es nodreix per continuar amb la lògica de l’acumulació de capital. Si existeix un conflicte estructural irresoluble, entre el procés d’acumulació de capital i el procés de sostenir la vida, per quin dels dos processos optarem? Sense la vida, no hi pot haver ni mercats ni capital. Des de la nostra militància apostem per l’imperatiu d’acompanyar en amplificar veus de les nostres companyes perseguides, assetjades, criminalitzades i desgraciadament sovint també assassinades, víctimes dels interessos extractivistes. Des d’Enginyeria Sense Fronteres, estem prenent cada cop més consciència que les seves lluites també han de ser les nostres. La pregunta que posem al centre, és, Quina vida volem viure? Una vida que valgui la pena ser viscuda, per això es necessita d’un consens social, on hem de debatre per definir-la, moure de mica a mica petites posicions que ens ajudin a posar la vida en el centre i l’economia al seu servei, no al revés. Acompanyar una campanya com aquesta, ens està ajudant a empoderar-nos, transitar les nostres pròpies incoherències, habitar el nostre feminisme, i aprendre a abraçar la diversitat dels altres, passos necessaris que ens ajuden a qüestionar el sistema actual i treballar per una justícia social i també mediambiental.

The post Trobada amb les defensores d’Amèrica Llatina appeared first on ESF.

0 Comments

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.