Exposició “Les defensores de l’Aigua al país de la pluja”

por

martes 26 de junio de 2018

por

martes 26 de junio de 2018

“Les defensores de l’aigua al país de la pluja”

L’exposició “Les defensores de l’aigua al país de la pluja” (El Salvador) ha estat elaborada per Ruido Photo (Pau Coll – fotògraf, i Majo Siscar – reportera freelance) i el grup de voluntariat d’Enginyeria Sense Fronteres, amb la col·laboració de Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet.

Sobre l’exposició

Donem veu a tres dones defensores del Dret Humà a l’Aigua a El Salvador que ens expliquen la seva vivència i les lluites a les quals s’enfronten posant en risc la seva vida, buscant alternatives i denunciant la falta d’una regulació estatal del recurs hídric.

Indústria minera, contaminació de les aigües, destrucció del medi ambient, sobreexplotació d’aigua d’aqüífers, falta d’aigua domiciliar, agrotòxics i amenaces contra la vida de les persones i familiars. Contra tot això s’organitzen, construeixen i s’autogestionen els seus propis sistemes d’aigua per canonada, a partir de models comunitaris i entitats sense ànim de lucre. Defensen que el recurs hídric no ha de suposar un enriquiment per a ningú i que l’estat ha de garantir-ne l’accés a tothom, amb un marc legal que ho reguli.

Dades logístiques

L’exposició està conformada per 3 plafons: un de 2x3m i dos de 2x2m. Es pot muntar tant a l’interior com a l’exterior, tot i que no és resistent per deixar-se muntada a l’exterior.

Com sol·licitar-la?

Envia’ns un correu omplint el següent formulari, i el grup de voluntariat dels projectes de cooperació de El Salvador a Catalunya ens posarem en contacte amb tu.

Complements

Pot anar acompanyada per una xerrada explicativa per part de membres del grup de voluntariat que han estat a terreny, i segons disponibilitat, de l’equip de reporters que l’han realitzada.

I d’un joc sobre dades mundials del dret humà a l’aigua i al sanejament i en contrast amb dades de la realitat de El Salvador, es tracta d’un joc de memòria, apte per totes les edats, que genera debat, reflexions, sensibilització i alhora diversió. Aquest joc ha estat elaborat pel grup de voluntariat de El Salvador d’Enginyeria Sense Fronteres Catalunya.

The post Exposició “Les defensores de l’Aigua al país de la pluja” appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.