Segona Jornada: “La revolució dels béns comuns: enfortint el control popular del territori a Tarragona”

por

martes 12 de junio de 2018

por

martes 12 de junio de 2018

Continuem amb el cicle de Jornades “La revolució dels béns comuns: enfortint el control popular del territori a Tarragona”! el pròxim dimecres 20 de juny a les 18.00 h a la Sala de Vistes de la Universitat Rovira i Virgili!

En aquesta segona sessió, organitzada pel grup Tarragona d’ESF en col·laboració amb Aaedat URV, centrarem la nostra mirada en què passa amb la gestió de l’aigua a la Província de Tarragona, veient dos dels processos de democratització més importants que recentment s’estan donant a Barcelona.

Comptarem amb la presència de diferents moviments socials i iniciatives populars de gestió de l’aigua per tal d’intercanviar idees i experiències, teoria i pràctica, sobre l’aigua com a dret humà, com a bé natural, o fins i tot, com a subjecte de drets.

Amb la participació del Dante Maschio, membre d’ESF i d’Aigua és Vida, del Juan Martínez, membre de la Taula de l’aigua de Terrassa, així com del Daniel Pi, enginyer coneixedor del context de la gestió de l’aigua a Tarragona. Esperem que aquest sigui un espai on participin diferents moviments socials, de manera que es puguin intercanviar idees i experiències, teoria i pràctica, sobre l’aigua com a dret humà, com a recurs natural, o fins i tot, com a dret de la naturalesa.

Enllaçant amb la temàtica de les jornades de l’any passat en què vam analitzar diferents conflictes ambientals i moviments socials de resistència a la província de Tarragona, aquest any volem crear un espai en què participaran persones de l’àmbit acadèmic i dels moviments socials, per tal d’intercanviar idees i experiències, teoria i pràctica, sobre els béns comuns i les diferents formes possibles de gestionar-los, en tant que paradigma alternatiu a la mercantilització capitalista de la naturalesa que pot ajudar-nos a enfortir el control popular del territori a les comarques tarragonines.

Considerem fonamental conèixer la important feina que diàriament porten a terme diverses plataformes i col·lectius de persones en defensa del medi ambient. La majoria de les propostes que sorgeixen en aquest context són una clara aposta per una gestió diferent dels recursos o béns i, en aquest sentit, representen una amenaça al poder corporatiu capitalista.

Us hi esperem!

The post Segona Jornada: “La revolució dels béns comuns: enfortint el control popular del territori a Tarragona” appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.