Suport internacional a la remunicipalització de l’aigua a Barcelona

por

jueves 22 de marzo de 2018

por

jueves 22 de marzo de 2018

Avui #DiaMundialAigua presentem el següent vídeo on podreu escoltar diferents veus del món que, a través dels seus moviments socials de lluita per l’aigua, donen suport a la campanya per la remunicipalització de l’aigua a Barcelona.

De la mà de Blue Planet Project, del Consell de Canadà, on lluiten per la justícia global de l’aigua, ens envien tota la força per la campanya que encarem a Barcelona. També passem per Uruguai, on el sindicat Ffose ens recorda que considerar l’aigua i el sanejament com a dret fonamental de la constitució és bàsic però no suficient per deixar de lluitar dia a dia en contra de les privatitzacions. A Thessaloniki, Grècia, el col·lectiu SOSTE TO NEPO ens recorda el seu èxit en el referèndum contra la privatització d’aigua en un país castigat per les polítiques d’austeritat imposades per la Unió Europea. A Itàlia, Acqua Bene Comune commemora que la lluita per l’aigua és la lluita per la democràcia i pel canvi de paradigma de governança. A França, Eau Secours 34 celebra el seu pas de gestió privada a pública, amb els beneficis corresponents per la metròpoli de Montpellier. A Amsterdam, el Transnational Institute, centre de recerca i defensa compromès amb la construcció d’un món just, democràtic i sostenible, ens envia tota la força per fer fora a Agbar de Barcelona. I ben a la vora, la Berliner Wassertisch (Taula de l’aigua de Berlín), que va aconseguir remunicipalitzar el servei d’aigua i sanejament el 2013, ens desitja molta i molta sort.

De nord a sud i d’est a oest l’aigua i el sanejament és un dret humà i universal que no pot caure en mans privades que primen el benefici econòmic sobre el benefici social i ambiental. En aquesta lluita no estem soles. Per aquest motiu, vota SÍ a la remunicipalizació de l’aigua a Barcelona en la multiconsulta del juny i implica’t en la construcció del nou model públic i participatiu!

 

The post Suport internacional a la remunicipalització de l’aigua a Barcelona appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.