Capítol 4: Assassinats | Campanya Reexistir

por

jueves 22 de marzo de 2018

por

jueves 22 de marzo de 2018

Llancem el Capítol 4: #Assassinats dins la Campaña #Rexistir #TejiendoCuerposTerritorios?

Capítol 4: #Assassinats

Vidalina Morales, directora de l’associació ADES i defensora ambiental, narra els assassinats perpetrats cap a les seves companyes i companys durant els conflictes en el departament de Cabanyes, El Salvador, ocasionats per l’arribada de l’empresa Pacific Rim. El Salvador és un dels països amb taxes més altes de feticidis en conflictes socioambientales.

Els feminicidis són el cas més extrem de la violència física que s’exerceix sobre les defensores per neutralitzar la seva labor i desmobilitzar a les organitzacions. Els feminicidis són exercits, tant pels Estats mitjançant les polítiques repressives a través de les forces de seguretat, com per les empreses privades, en un context de total impunitat i complicitat.

L’any 2017, Front Line Defenders va rebre informació sobre l’assassinat de 312 defensors/as en 27 països, el 67% defensava la terra, els drets dels pobles indígenes i el medi ambient, gairebé sempre en el context d’activitats de megaprojectes, indústries extractives i grans empreses. Segons el Registre Mesoamericà d’Agressions a Defensores de Drets Humans, entre 2012 i 2014 les defensores de la terra, el territori i els recursos naturals van ser el grup de defensores de drets humans més agredit, sofrint 525 atacs, que representen 31% d’un total de 1688 agressions a les dones defensores.

☛ Visita la nostra pàgina www.rexistir.com

The post Capítol 4: Assassinats | Campanya Reexistir appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.