La veu de les defensores de l’Aigua inunda el Puerto

por

viernes 16 de marzo de 2018

por

viernes 16 de marzo de 2018

La veu de les defensores de l’Aigua inunda el Puerto

Ariadna Donate – Voluntària del grup El Salvador

La defensa del recurs hídric al Salvador no defalleix després de més d’una dècada. Vam tenir una mostra de la forca d’aquest moviment el passat divendres 23 de febrer quan es van reunir al Malecón del Puerto de la Libertad més de 300 persones al 1r Encuentro de Juntas Rurales de Agua del Salvador sota el lema “Per la gestió pública i comunitària de l’Aigua”. El gran nombre d’assistents de totes les regions del país fou una mostra de la vitalitat dels més de 2300 sistemes d’abastiment autogestionat que resisteixen a l’amenaça neoliberal de privatitzar aquest bé bàsic per la vida. L’acte, impulsat pel Foro Nacional del Agua, va obrir l’espai a les defensores i defensors comunitaris perquè compartissin el seu testimoni i alcessin la veu en un clam a la protecció del vital líquid. En el transcurs del matí els líders i lideresses van exposar amb contundència diversos casos: l’intent d’expropiació per part de l’Alcaldia del sistema comunitari de Tacuba i l’empresonament de defensors, l’abús d’aigua per a reg exercit per l’empresa Textufil a Suchitoto i les amenaces a les defensores, l’apatia institucional davant la problemàtica de l’aigua a San Juan el Progreso i la intensa persecució de lideresses al municipi del Puerto de la Libertad per part de l’alcalde Miguel Jiménez com a estratègia per a apropiar-se del sistema d’aigua per al seu propi lucre. Davant d’aquestes amenaces s’han obert processos de denúncia davant les respectives instàncies judicials que desafortunadament segueixen sense resolució i evidencien la criminalització als defensors comunitaris. En els últims anys s’ha intensificat la persecució a líders i lideresses al Salvador. Per aquest motiu, el Foro considera vitals espais com aquest per tal de teixir relacions de solidaritat i suport entre les comunitats. L’objectiu és poder fer front amb determinació i unitat a la lluita per l’Aigua, i seguir inundant el país amb el seu clam.

The post La veu de les defensores de l’Aigua inunda el Puerto appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.