Taller de desigualtats de gènere amb els líders i lidereses de totes les Juntes d’Aigua

por

jueves 15 de marzo de 2018

por

jueves 15 de marzo de 2018

El taller de gènere es va centrar especialment en les dificultats que tenen algunes dones de les diverses comunitats a participar activament en la gestió de l’aigua.

En el marc de les assemblees mensuals que realitza la Asociación de Juntas Administradoras de Agua Potable y Saneamiento LA BELLEZA, la setmana passada es va realitzar un taller de desigualtats de gènere amb els líders i lidereses de totes les Juntes d’Aigua.

Fa un parell d’anys, 5 Juntes d’Aigua van començar a organitzar-se en aquesta associació de segon ordre, la AJAAPyS LA BELLEZA, per tal de sumar esforços i energies al voltant de la gestió comunitària de l’aigua a Orellana, zona molt afectada per l’extractivisme de l’Amazonia equatoriana. Actualment ja són 7 Juntes d’Aigua les que conformen l’Associació i que han assumit el repte d’aprofundir el treball en les desigualtats de gènere a les seves comunitats.

Aquest primer taller sorgeix en el marc del projecte que Enginyeria Sense Fronteres desenvolupa a la parròquia on, després d’incorporar un enfoc amb perspectiva de gènere en els passats projectes, es va aconseguir contractar una especialista en gènere per fer un diagnòstic complet de la participació de les dones a les Juntes d’Aigua amb qui portem gairebé 4 anys treballant.

Des de l’equip que es troba actualment a terreny es valora molt positivament la predisposició de les participants, ja que es va crear un diàleg obert en un ambient de confiança i es van posar sobre la taula les dificultats que tenen algunes dones a participar en determinats espais públics i comunitaris. A més, també es va començar a dibuixar el treball futur que es pot fer a l’àmbit personal, de la família, de la Junta d’Aigua i polític a nivell de les institucions.

El següent pas en aquesta àrea de treball seran un cicle de tallers amb les dones de cada Junta d’Aigua a cadascuna de els comunitats i que es realitzaran durant els propers 15 dies. L’objectiu és aprofundir sobre la realitat en què es troben i començar a treballar punts que van sorgir en aquest primer taller com a possibles eines d’empoderament i apoderament per part de les dones, l’autoestima i la confiança.

The post Taller de desigualtats de gènere amb els líders i lidereses de totes les Juntes d’Aigua appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.