Capítol 2: La criminalització | Campanya Reexistir

por

miércoles 7 de marzo de 2018

por

miércoles 7 de marzo de 2018

Aquesta setmana llancem el Capítol 2: La #criminalització de la Campaña #Rexistir #TejiendoCuerposTerritorios?

Capítol 2: La #criminalització

Les dones que participen en mobilitzacions de protesta enfront de les polítiques econòmiques extractivistes dels governs llatinoamericans, sofreixen processos de criminalització que aprofundeixen la seva condició de desigualtat.

Una estratègia de criminalització és la repressió, adequant l’instrument policial, militar i jurídic, que habilita la repressió policial i/o militar directa, la persecució selectiva de lideresses i la creació de marcs normatius que sancionen la protesta pública com a delicte associat als desordres públics, que permet detenir i condemnar a les activistes socials i fins a torturar-les o assassinar-les, comparant-les amb delinqüents i/o terroristes. Això provoca que aquestes defensores enfrontin denúncies i processos judicials injusts.

Es tracta d’estratègies repressores i desmovilitzadores de les quals resulta difícil defensar-se, sense invertir innombrables recursos que aquestes dones no necessàriament tenen.

Els presentem el cas d’Emperadriu Bolaños, lideressa ambiental que va ser criminalitzada a 36 anys de presó efectiva arran de la seva defensa enfront del projecte miner Conga de l’empresa minera Yanacocha en Cajamarca, Perú. Va ser acusada, juntament amb 16 companys i companyes, de delictes mai comesos.

Visiteu la pàgina de la campanya per a més informació: www.rexistir.com

The post Capítol 2: La criminalització | Campanya Reexistir appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.