La governança energètica + Assemblea Xse

por Ingeniería Sin Fronteras

martes 31 de enero de 2017

por Ingeniería Sin Fronteras

martes 31 de enero de 2017

En mans de qui volem que estigui la governança energètica? Com voldríem que fos aquesta governança? Quines experiències ens poden ajudar a imaginar nous escenaris?

Com a Xarxa per la sobirania energètica, hem apostat des del principi per la localització de l’energia. La transició a un model localitzat, distribuït en renovables permet augmentar i molt la capacitat de decisió de persones i comunitats pel que fa a l’energia. Aquest canvi planteja doncs un repte i una oportunitat que no podem deixar escapar: el pas del control oligopòlic al control ciutadà. Com garantir aquest control ciutadà és el que volem explorar entre totes. És suficient garantia el control a través dels grups polítics de representació? Podem imaginar un model híbrid que doni més pes de decisió i gestió a la ciutadania?   Quines experiències hi ha en marxa, amb èxit, de control ciutadà de l’energia? De control mixt?

Localitzar l’energia ens fa qüestionar-nos també quina ha de ser aquesta unitat fonamental de la sobirania energètica: Quina mida i característiques han de tenir les comunitats de decisió? Ho és el municipi? la comarca? Intentarem posar sobre la taula aquests i altres punts per explorar al voltant del dret a decidir i el control democràtic de l’energia.

Us esperem dissabte 11/02/2017 a la Nau Bostik, BCN

Inscriviu-vos a la jornada al formulari fent clic aquí.

Aquí l’esdeveniment al facebook.

La governança energètica + Assemblea Xse

L’entrada La governança energètica + Assemblea Xse ha aparegut primer a Enginyeria Sense Fronteres.

La entrada La governança energètica + Assemblea Xse aparece primero en ISF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.