Dl 23/01 18:30 > Presentació Estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat”

por Ingeniería Sin Fronteras

jueves 19 de enero de 2017

por Ingeniería Sin Fronteras

jueves 19 de enero de 2017

És el gènere actualment un factor de risc per a patir pobresa energètica?

Enginyeria Sense Fronteres (ESF) amb la col·laboració de l’Aliança contra la pobresa energètica (APE) presenta l’estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat”.
 
Diàriament trobem opinions que ens diuen que formem part d’una societat igualitària on suposadament el feminisme no és necessari; altres ens parlen de la importància cabdal del feminisme per a garantir les mateixes oportunitats i satisfer les necessitats de tota la població.
 
A través de l’estudi s’analitzen indicadors que revelen riscos d’exclusió així com les polítiques públiques dels ajuntaments amb enfoc de gènere, en concret centrant-nos en el cas de la ciutat de Barcelona. Es tenen en compte aspectes econòmics i de salut relacionats directament amb la manca d’accés als subministraments bàsics d’aigua i energia per tal d’avaluar i evidenciar que el gènere condiciona la probabilitat de veure’s en situació de risc d’exclusió.
 
A més, l’estudi compta amb les conclusions d’entrevistes realitzades a dones que pateixen en el seu dia a dia els efectes de la pobresa energètica i que participen de manera activa a l’APE. D’aquestes entrevistes s’extreu un anàlisi de qüestions tant rellevants com l’habitatge i l’alimentació, l’estigmatització de la pobresa, les conseqüències en la salut psicològiques i físiques així com l’afectació en els menors, entre d’altres.
 
Tant les dades com els testimonis de les dones que participen en l’estudi ens mostren que les famílies monoparentals (encapçalades per dones en més d’un 80%), les dones majors de 65 anys, les dones migrades i treballadores del servei domèstic són col·lectius amb un risc elevat de patir pobresa energètica. L’estudi evidencia que cal repensar en polítiques transversals que resolguin la problemàtica.
 
A la presentació participaran Irene Gonzalez, autora de l’estudi i membre d’ESF, Yolanda Yeste testimoni a l’estudi i membre de l’APE i Maria Campuzano, membre d’ESF i portaveu de l’APE. Totes tres donaran la seva visió d’aquesta problemàtica per tal de demostrar que la desigualtat de gènere és un factor de risc que augmenta la vulnerabilitat i les possibilitats de patir pobresa energètica i que és necessari que els ajuntaments integrin en les mesures que es duguin a terme contra la pobresa energètica la perspectiva de gènere.
 
Us convidem a la presentació de l’estudi i el posterior debat el pròxim dilluns 23 de gener a les 18:30 a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més, Baix 7, Barcelona).
Dl 23/01 18:30 > Presentació Estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat”

L’entrada Dl 23/01 18:30 > Presentació Estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat” ha aparegut primer a Enginyeria Sense Fronteres.

La entrada Dl 23/01 18:30 > Presentació Estudi “Desigualtat de gènere i pobresa energètica: Un factor de risc oblidat” aparece primero en ISF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.