Estrena del documental Les nostres energies

lunes 20 de octubre de 2014

lunes 20 de octubre de 2014

El 6 de novembre tindrà lloc l’estrena del documental Les nostres energies, produït per Enginyeria Sense Fronteres.

L’estrena es farà el 6 de novembre a les 20h als Cinemes Girona (c/ Girona, 175) a Barcelona.

Les places són limitades, podeu inscriure-us aquí!

Les nostres energies vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents, sinó que des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Aquí un avançament:

Per a més informació, consulteu: http://lesnostresenergies.wordpress.com/

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.