Presentem l’estudi Experiències d’intercanvi entre operadors públics d’aigua.

por

jueves 22 de marzo de 2018

por

jueves 22 de marzo de 2018

Avui 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, des d’Enginyeria Sense Fronteres us presentem l’estudi Experiències d’intercanvi entre operadors públics d’aigua. Una eina d’implementació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament a nivell global.

Aquest estudi mostra com funcionen les col·laboracions sense ànim de lucre entre operadors públics o comunitaris d’aigua i com contribueixen en la implementació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament.

Actualment, i segons l’Informe Mundial sobre el Desenvolupament de l’Aigua de Nacions Unides de 2018, 2.100 milions de persones encara no tenen accés a serveis d’abastament d’aigua potable segura i segons la OMS i UNICEF, 4.500 milions de persones no compten amb un sistema de sanejament a casa seva.

L’aigua és un element indispensable per a la vida dels ecosistemes, la dignitat de les persones i el desenvolupament humà. Malgrat tot, el reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament sostenible és una tasca pendent en molts països. A nivell global, la manca d’accés a l’aigua i al sanejament és el resultat d’una escassa voluntat política per emprendre reformes i inversions que assegurin el control i la disponibilitat del recurs. L’aigua és un bé comú que no pot estar al servei dels interessos econòmics d’empreses sinó que ha d’estar al servei de tothom.

Des d’Enginyeria Sense Fronteres treballem perquè l’àmbit públic, social o comunitari sigui qui asseguri que els models de gestió pública d’aigua avancin cap a una nova cultura de l’aigua. Alhora, incidim perquè la propietat, la gestió i el control del cicle integral de l’aigua es trobi en mans públiques i participatives a escala social i comunitària.

Per tant, creiem que és important potenciar les col·laboracions entre entitats públiques d’aigua, tal com es pot veure en l’estudi, de manera que tots els governs donin suport des del punt de vista polític i financer a les diverses formes de col·laboració publico-públiques, a través de la cooperació internacional per al desenvolupament i la cooperació financera per garantir l’accés a l’aigua, l’intercanvi de millors pràctiques entre les empreses públiques i les autoritats locals, així com models de participació i la solidaritat entre la ciutadania i les comunitats de diferents països i regions.

Descarregueu l’estudi “Experiències d’intercanvi entre operadors públics d’aigua”.

The post Presentem l’estudi Experiències d’intercanvi entre operadors públics d’aigua. appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.