[Seminari] Una nova oportunitat per legislar el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament a Europa

Una nova oportunitat per legislar el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament a Europa

Al setembre de 2015 es va aprovar al Parlament Europeu la Iniciativa Ciutadana de l’Aigua on el Parlament Europeu instava a la Comissió a legislar el Dret Humà a l’Aigua i instava a que la Troika deixés de promoure la privatització de l’aigua. 2 anys després, només Eslovènia ha legislat el Dret humà a l’Aigua i la comissió segueix promovent la privatització de l’aigua a països com Grècia en contra fins i tot de la seva constitució. Per contra, a Catalunya la remunicipalització és una tendència a l’alça.

En aquest seminari es donarà a conèixer la situació a molts països d’Europa, i es plantejaran preguntes per tractar aquestes qüestions: com s’esta estenent la privatització per Europa? Com es pot legislar el Dret humà a l’Aigua a Europa? És el procés de la Directiva Marc de l’Aigua una oportunitat per treballar aquestes qüestions?

Programa

18.00 h Obertura

18.15 h Taula 1: Situació Europea i necessitat d’incloure el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament en la legislació. (Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Irlanda, Eslovènia i Catalunya)

19.30 h Taula 2: Propostes per a la revisió de la Directiva del Marc de l’Aigua i la inclusió del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament. (Ecologistes en Acció, Aqua Pública Europea, AEOPAS, AMB, Director del CADS. Modera Enginyeria Sense Fronteres)

Divendres 29 de setembre de 2017 · 18.00 h
Museu Marítim de Barcelona Av. de les Drassanes s/n <M> Drassanes

Incriu-te al formulari

Organitza: Enginyeria Sense Fronteres, Aigua és Vida, Ecologistes en Acció, European Water Movement.

The post [Seminari] Una nova oportunitat per legislar el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament a Europa appeared first on ESF.